Potatisgratäng vispgrädde hårdost 28% fett
| Maträttstyp: | Gratäng |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 32,5 | % |
| | Protein | 18,4 | % |
| | Kolhydrater | 49,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 133 | kcal |
| | Energi kJ | 557 | kJ |
| | Fett | 7,6 | g |
| | Kolhydrat | 11,5 | g |
| | Protein | 4,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,8 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Kolesterol | 21,5 | mg |
| | Mättade fettsyror | 5 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,9 | g |
| | Fibrer | 1 | g |
| | Monosackarider | 0,8 | g |
| | Sackaros | 0,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 88 | mg |
| | Jod | 36 | µg |
| | Järn | 0,36 | mg |
| | Kalcium | 97 | mg |
| | Kalium | 344 | mg |
| | Magnesium | 21 | mg |
| | Natrium | 291 | mg |
| | Selen | 1,4 | µg |
| | Zink | 0,64 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,23 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 35 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 63 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 66 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin D | 0,05 | µg |
| | Vitamin E | 0,23 | mg |
| | Vitamin K | 1 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,7 | g |
| | Avfall | 14 | % |
| | Vatten | 73,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar