Potatis- o purjolökssoppa
| Maträttstyp: | Soppa |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 16,4 | % |
| | Protein | 15,1 | % |
| | Kolhydrater | 68,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 37 | kcal |
| | Energi kJ | 156 | kJ |
| | Fett | 1,2 | g |
| | Kolhydrat | 5 | g |
| | Protein | 1,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Kolesterol | 0,9 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| | Fibrer | 0,8 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| | Sackaros | 0,4 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 19 | mg |
| | Jod | 7 | µg |
| | Järn | 0,28 | mg |
| | Kalcium | 12 | mg |
| | Kalium | 159 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 221 | mg |
| | Selen | 0,2 | µg |
| | Zink | 0,16 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,29 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 11 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 68 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 10 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 16 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,01 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 0,29 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| | Avfall | 8 | % |
| | Vatten | 90,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar