Petits-choux fyllda m vispgrädde sylt
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Tårta, konditori, bakelse |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 48,8 | % |
| | Protein | 11,5 | % |
| | Kolhydrater | 39,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 284 | kcal |
| | Energi kJ | 1188 | kJ |
| | Fett | 21,6 | g |
| | Kolhydrat | 17,6 | g |
| | Protein | 5,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,5 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 1,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,5 | g |
| | Kolesterol | 126,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 11,9 | g |
| | Transfettsyror | 0,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,1 | g |
| | Fibrer | 0,6 | g |
| | Monosackarider | 2,6 | g |
| | Sackaros | 1,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 82 | mg |
| | Jod | 8 | µg |
| | Järn | 0,67 | mg |
| | Kalcium | 41 | mg |
| | Kalium | 90 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 84 | mg |
| | Selen | 5,9 | µg |
| | Zink | 0,31 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,52 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 73 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 212 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 218 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,35 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| | Vitamin D | 1,08 | µg |
| | Vitamin E | 1,52 | mg |
| | Vitamin K | 1 | µg |
| Övrigt | Aska | 0,6 | g |
| | Avfall | 3 | % |
| | Vatten | 54,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar