Pastasallad kött korv m vinägrettsås
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Pastarätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 38,1 | % |
| | Protein | 30,3 | % |
| | Kolhydrater | 31,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 197 | kcal |
| | Energi kJ | 823 | kJ |
| | Fett | 12,7 | g |
| | Kolhydrat | 10,5 | g |
| | Protein | 10,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,8 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3 | g |
| | Kolesterol | 29,5 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 0,3 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 105 | mg |
| | Jod | 54 | µg |
| | Järn | 0,73 | mg |
| | Kalcium | 16 | mg |
| | Kalium | 136 | mg |
| | Magnesium | 17 | mg |
| | Natrium | 1174 | mg |
| | Selen | 2,3 | µg |
| | Zink | 1,51 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,13 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 4 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 102 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,9 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 3 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,45 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg |
| | Vitamin D | 0,22 | µg |
| | Vitamin E | 2,13 | mg |
| Övrigt | Aska | 3,2 | g |
| | Vatten | 63,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar