Pasta m tonfisk
| Maträttstyp: | Pasta, potatis och grynrätter |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Pastarätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 18,2 | % | |
| Protein | 21,9 | % | |
| Kolhydrater | 59,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 145 | kcal |
| Energi kJ | 607 | kJ | |
| Fett | 5,3 | g | |
| Kolhydrat | 17,5 | g | |
| Protein | 6,4 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,2 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 2,4 | g | |
| Kolesterol | 13,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
| Fibrer | 0,6 | g | |
| Monosackarider | 0,4 | g | |
| Sackaros | 0,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 68 | mg |
| Jod | 2 | µg | |
| Järn | 0,6 | mg | |
| Kalcium | 18 | mg | |
| Kalium | 58 | mg | |
| Magnesium | 13 | mg | |
| Natrium | 231 | mg | |
| Selen | 5,1 | µg | |
| Zink | 0,46 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,53 | mg |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 58 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 59 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,3 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg | |
| Vitamin D | 0,52 | µg | |
| Vitamin E | 0,53 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| Vatten | 69,4 | g | |