Parisersmörgås u stekt ägg
| Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 23,7 | % |
| | Protein | 34,8 | % |
| | Kolhydrater | 41,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 204 | kcal |
| | Energi kJ | 854 | kJ |
| | Fett | 9,2 | g |
| | Kolhydrat | 16,1 | g |
| | Protein | 13,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,6 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Kolesterol | 74,6 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,8 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3 | g |
| | Fibrer | 1,3 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 1,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 147 | mg |
| | Jod | 45 | µg |
| | Järn | 1,67 | mg |
| | Kalcium | 41 | mg |
| | Kalium | 241 | mg |
| | Magnesium | 19 | mg |
| | Natrium | 546 | mg |
| | Selen | 7 | µg |
| | Zink | 2,94 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,87 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 20 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 67 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 68 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,22 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,64 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,27 | mg |
| | Vitamin D | 0,84 | µg |
| | Vitamin E | 0,87 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 57,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar