Pannkaka tunn fylld ospec.
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Ägg produkter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 27,9 | % |
| | Protein | 32,4 | % |
| | Kolhydrater | 39,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 185 | kcal |
| | Energi kJ | 773 | kJ |
| | Fett | 9,5 | g |
| | Kolhydrat | 13,5 | g |
| | Protein | 11 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,9 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,5 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,8 | g |
| | Kolesterol | 134,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,1 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 3 | g |
| | Fibrer | 0,6 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 174 | mg |
| | Jod | 8 | µg |
| | Järn | 0,73 | mg |
| | Kalcium | 141 | mg |
| | Kalium | 210 | mg |
| | Magnesium | 20 | mg |
| | Natrium | 419 | mg |
| | Selen | 9,5 | µg |
| | Zink | 1,01 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,96 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 25 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 342 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 89 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 117 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,21 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,94 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| | Vitamin D | 1,32 | µg |
| | Vitamin E | 0,96 | mg |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 63,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar