Pannbiff nötfärs stekt
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 23,8 | % | |
| Protein | 54,4 | % | |
| Kolhydrater | 21,8 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 179 | kcal |
| Energi kJ | 747 | kJ | |
| Fett | 8,1 | g | |
| Kolhydrat | 7,4 | g | |
| Protein | 18,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,8 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Kolesterol | 85,9 | mg | |
| Mättade fettsyror | 3,8 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
| Fibrer | 0,3 | g | |
| Monosackarider | 0,3 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 185 | mg |
| Jod | 75 | µg | |
| Järn | 2,21 | mg | |
| Kalcium | 51 | mg | |
| Kalium | 311 | mg | |
| Magnesium | 23 | mg | |
| Natrium | 643 | mg | |
| Selen | 9,2 | µg | |
| Zink | 4,71 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,35 | mg |
| Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 16 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,9 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 32 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 33 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,28 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,98 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,39 | mg | |
| Vitamin D | 0,53 | µg | |
| Vitamin E | 0,35 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,5 | g |
| Avfall | 1 | % | |
| Vatten | 63,1 | g | |