Nasi Goreng griskött restaurang
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Tillverkare: | Restaurang/storkök |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 21,2 | % |
| | Protein | 23,3 | % |
| | Kolhydrater | 55,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 176 | kcal |
| | Energi kJ | 734 | kJ |
| | Fett | 7,2 | g |
| | Kolhydrat | 18,8 | g |
| | Protein | 7,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 2,5 | g |
| | Kolesterol | 54,8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,4 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
| | Fibrer | 1,6 | g |
| | Monosackarider | 0,5 | g |
| | Sackaros | 0,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 60 | mg |
| | Jod | 4 | µg |
| | Järn | 0,44 | mg |
| | Kalcium | 13 | mg |
| | Kalium | 143 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 488 | mg |
| | Selen | 4,4 | µg |
| | Zink | 0,9 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,92 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 26 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 33 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 15 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 1,92 | mg |
| | Vitamin K | 2 | µg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Vatten | 63,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar