Köttfärslimpa grisfärs
| Maträttstyp: | Blandrätt, kött, mjölk, ägg |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 37,7 | % | |
| Protein | 43,7 | % | |
| Kolhydrater | 18,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 196 | kcal |
| Energi kJ | 821 | kJ | |
| Fett | 12,5 | g | |
| Kolhydrat | 6,2 | g | |
| Protein | 14,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,2 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
| Kolesterol | 80,7 | mg | |
| Mättade fettsyror | 5,3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| Fibrer | 0,3 | g | |
| Monosackarider | 0,2 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 177 | mg |
| Jod | 67 | µg | |
| Järn | 0,89 | mg | |
| Kalcium | 36 | mg | |
| Kalium | 292 | mg | |
| Magnesium | 24 | mg | |
| Natrium | 577 | mg | |
| Selen | 6,7 | µg | |
| Zink | 2,27 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,53 | mg |
| Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 29 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,33 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,55 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg | |
| Vitamin D | 0,54 | µg | |
| Vitamin E | 0,53 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Avfall | 1 | % | |
| Vatten | 64,1 | g | |