Kycklingsallad u dressing
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 15,9 | % |
| | Protein | 66,5 | % |
| | Kolhydrater | 17,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 84 | kcal |
| | Energi kJ | 352 | kJ |
| | Fett | 2,7 | g |
| | Kolhydrat | 3 | g |
| | Protein | 11,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Kolesterol | 32,5 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,9 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| | Fibrer | 0,9 | g |
| | Monosackarider | 2,8 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 106 | mg |
| | Jod | 13 | µg |
| | Järn | 0,76 | mg |
| | Kalcium | 23 | mg |
| | Kalium | 274 | mg |
| | Magnesium | 19 | mg |
| | Natrium | 221 | mg |
| | Selen | 5,3 | µg |
| | Zink | 0,95 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 16 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 43 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 373 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 38 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| | Vitamin D | 0,19 | µg |
| | Vitamin E | 1 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Avfall | 7 | % |
| | Vatten | 80,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar