Kycklingsallad m dressing
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 19,1 | % |
| | Protein | 58,4 | % |
| | Kolhydrater | 22,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 106 | kcal |
| | Energi kJ | 443 | kJ |
| | Fett | 4 | g |
| | Kolhydrat | 4,7 | g |
| | Protein | 12,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| | Kolesterol | 36,8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,6 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 0,8 | g |
| | Monosackarider | 1,3 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 113 | mg |
| | Jod | 27 | µg |
| | Järn | 0,72 | mg |
| | Kalcium | 14 | mg |
| | Kalium | 227 | mg |
| | Magnesium | 21 | mg |
| | Natrium | 299 | mg |
| | Selen | 6,2 | µg |
| | Zink | 0,98 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,34 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 31 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 126 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4,7 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 8 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 19 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| | Vitamin D | 0,21 | µg |
| | Vitamin E | 1,34 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 76,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar