Kycklingkorv svensk 9% fett
| Maträttstyp: | Korv ej tillagad |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Korv fågel |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 33,6 | % |
| | Protein | 42,4 | % |
| | Kolhydrater | 24,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 155 | kcal |
| | Energi kJ | 650 | kJ |
| | Fett | 9,1 | g |
| | Kolhydrat | 6,5 | g |
| | Protein | 11,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,4 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,6 | g |
| | Kolesterol | 58,3 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Transfettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 1 | g |
| | Monosackarider | 0,7 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 126 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 1,01 | mg |
| | Kalcium | 44 | mg |
| | Kalium | 166 | mg |
| | Magnesium | 13 | mg |
| | Natrium | 678 | mg |
| | Selen | 8,8 | µg |
| | Zink | 0,81 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,21 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 32 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 14 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 12 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,25 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 0,21 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| | Vatten | 69,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar