Kycklinggryta m lök tomat champinjoner
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fågel produkter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 33,2 | % |
| | Protein | 52,6 | % |
| | Kolhydrater | 14,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 110 | kcal |
| | Energi kJ | 458 | kJ |
| | Fett | 6,3 | g |
| | Kolhydrat | 2,7 | g |
| | Protein | 10 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Kolesterol | 37,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,9 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 1 | g |
| | Monosackarider | 1,2 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 116 | mg |
| | Jod | 22 | µg |
| | Järn | 1,13 | mg |
| | Kalcium | 20 | mg |
| | Kalium | 273 | mg |
| | Magnesium | 19 | mg |
| | Natrium | 300 | mg |
| | Selen | 5,6 | µg |
| | Zink | 0,89 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,4 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 74 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,4 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 25 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 31 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg |
| | Vitamin D | 0,74 | µg |
| | Vitamin E | 1,4 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Avfall | 1 | % |
| | Vatten | 78,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar