Kycklingfrikassé
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fågel produkter o rätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 15,1 | % | |
| Protein | 72,2 | % | |
| Kolhydrater | 12,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 125 | kcal |
| Energi kJ | 521 | kJ | |
| Fett | 3,9 | g | |
| Kolhydrat | 3,3 | g | |
| Protein | 18,7 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
| Kolesterol | 56,9 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 0,5 | g | |
| Monosackarider | 0,6 | g | |
| Sackaros | 0,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 155 | mg |
| Jod | 21 | µg | |
| Järn | 1,64 | mg | |
| Kalcium | 18 | mg | |
| Kalium | 234 | mg | |
| Magnesium | 24 | mg | |
| Natrium | 346 | mg | |
| Selen | 9,3 | µg | |
| Zink | 1,42 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,27 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 21 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 530 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 7,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,6 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 13 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 64 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
| Vitamin D | 0,33 | µg | |
| Vitamin E | 1,27 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| Avfall | 3 | % | |
| Vatten | 71,9 | g | |