Kreolsk festgryta
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 50,9 | % | |
| Protein | 37,3 | % | |
| Kolhydrater | 11,8 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 282 | kcal |
| Energi kJ | 1180 | kJ | |
| Fett | 22 | g | |
| Kolhydrat | 5,1 | g | |
| Protein | 16,1 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 8,4 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,8 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 1,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
| Kolesterol | 72,1 | mg | |
| Mättade fettsyror | 10,5 | g | |
| Transfettsyror | 0,3 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
| Fibrer | 0,9 | g | |
| Monosackarider | 0,5 | g | |
| Sackaros | 0,8 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 190 | mg |
| Jod | 16 | µg | |
| Järn | 1,39 | mg | |
| Kalcium | 48 | mg | |
| Kalium | 327 | mg | |
| Magnesium | 27 | mg | |
| Natrium | 1045 | mg | |
| Selen | 8,8 | µg | |
| Zink | 1,69 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,49 | mg |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 85 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 5,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 101 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 107 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,37 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,49 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg | |
| Vitamin D | 0,46 | µg | |
| Vitamin E | 0,54 | mg | |
| Vitamin K | 2 | µg | |
| Övrigt | Aska | 3,9 | g |
| Vatten | 52 | g | |