Korvgryta vita bönor tomat oliver vitlök
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Korvrätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 37,8 | % |
| | Protein | 25,3 | % |
| | Kolhydrater | 36,9 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 137 | kcal |
| | Energi kJ | 575 | kJ |
| | Fett | 8,5 | g |
| | Kolhydrat | 8,3 | g |
| | Protein | 5,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Kolesterol | 19,5 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,8 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
| | Fibrer | 2,7 | g |
| | Monosackarider | 1,3 | g |
| | Sackaros | 1,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 119 | mg |
| | Jod | 1 | µg |
| | Järn | 1,32 | mg |
| | Kalcium | 25 | mg |
| | Kalium | 197 | mg |
| | Magnesium | 21 | mg |
| | Natrium | 662 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 0,79 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,48 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 25 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 145 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 3 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| | Vitamin D | 0,06 | µg |
| | Vitamin E | 0,48 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,2 | g |
| | Vatten | 72,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar