Korvgryta grönsaker ej rötter
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Korvrätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 36,8 | % |
| | Protein | 23,5 | % |
| | Kolhydrater | 39,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 123 | kcal |
| | Energi kJ | 514 | kJ |
| | Fett | 7,5 | g |
| | Kolhydrat | 8,1 | g |
| | Protein | 4,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,7 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| | Kolesterol | 18,2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,5 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| | Fibrer | 2,2 | g |
| | Monosackarider | 1,5 | g |
| | Sackaros | 1,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg |
| | Jod | 9 | µg |
| | Järn | 0,88 | mg |
| | Kalcium | 16 | mg |
| | Kalium | 188 | mg |
| | Magnesium | 18 | mg |
| | Natrium | 367 | mg |
| | Selen | 0,8 | µg |
| | Zink | 0,86 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,61 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 202 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 3 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 20 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin D | 0,06 | µg |
| | Vitamin E | 0,61 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 76,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar