Kantarellstuvning
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 48,1 | % | |
| Protein | 15,5 | % | |
| Kolhydrater | 36,4 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 167 | kcal |
| Energi kJ | 699 | kJ | |
| Fett | 12,4 | g | |
| Kolhydrat | 9,4 | g | |
| Protein | 4 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,6 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,5 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,5 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 2,5 | g | |
| Kolesterol | 14,6 | mg | |
| Mättade fettsyror | 4 | g | |
| Transfettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 3,8 | g |
| Fibrer | 1,4 | g | |
| Monosackarider | 0,2 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 103 | mg |
| Jod | 59 | µg | |
| Järn | 0,58 | mg | |
| Kalcium | 93 | mg | |
| Kalium | 368 | mg | |
| Magnesium | 16 | mg | |
| Natrium | 452 | mg | |
| Selen | 1,7 | µg | |
| Zink | 0,91 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 704 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,9 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 39 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 98 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,24 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,29 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
| Vitamin D | 1,34 | µg | |
| Vitamin E | 2 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,2 | g |
| Avfall | 6 | % | |
| Vatten | 70,6 | g | |