Kalkongryta m grönsaker
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fågel produkter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 22,5 | % |
| | Protein | 67,5 | % |
| | Kolhydrater | 10,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 124 | kcal |
| | Energi kJ | 520 | kJ |
| | Fett | 5,4 | g |
| | Kolhydrat | 2,4 | g |
| | Protein | 16,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,6 | g |
| | Kolesterol | 59,4 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| | Fibrer | 0,5 | g |
| | Monosackarider | 0,7 | g |
| | Sackaros | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 168 | mg |
| | Jod | 45 | µg |
| | Järn | 0,96 | mg |
| | Kalcium | 14 | mg |
| | Kalium | 316 | mg |
| | Magnesium | 21 | mg |
| | Natrium | 416 | mg |
| | Selen | 4,2 | µg |
| | Zink | 1,6 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,92 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 6,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 28 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 28 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg |
| | Vitamin D | 1,03 | µg |
| | Vitamin E | 0,92 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| | Avfall | 23 | % |
| | Vatten | 73,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar