Hårt bröd råg vete majs surdeg 15% fibrer Pyramidbageriet
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Hårt bröd uppfyller nyckelhål |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,4 | % |
| | Protein | 11,3 | % |
| | Kolhydrater | 86,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 335 | kcal |
| | Energi kJ | 1403 | kJ |
| | Fett | 1,8 | g |
| | Kolhydrat | 63,4 | g |
| | Protein | 8,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Kolesterol | 2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| | Fibrer | 14,9 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 269 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 2,37 | mg |
| | Kalcium | 32 | mg |
| | Kalium | 442 | mg |
| | Magnesium | 83 | mg |
| | Natrium | 1099 | mg |
| | Selen | 1,1 | µg |
| | Zink | 2,34 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,29 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 60 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 4 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,26 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,22 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg |
| | Vitamin D | 0,17 | µg |
| | Vitamin E | 0,29 | mg |
| | Vitamin K | 4 | µg |
| Övrigt | Aska | 4,2 | g |
| | Vatten | 7,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar