Gröt ospec.
| Maträttstyp: | Gröt |
| Livsmedelsgrupp: | Gröt |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 13,1 | % | |
| Protein | 18,8 | % | |
| Kolhydrater | 68,1 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 77 | kcal |
| Energi kJ | 323 | kJ | |
| Fett | 2,1 | g | |
| Kolhydrat | 10,9 | g | |
| Protein | 3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Kolesterol | 4,1 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,1 | g |
| Fibrer | 1 | g | |
| Sackaros | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 81 | mg |
| Jod | 30 | µg | |
| Järn | 0,55 | mg | |
| Kalcium | 53 | mg | |
| Kalium | 107 | mg | |
| Magnesium | 18 | mg | |
| Natrium | 208 | mg | |
| Selen | 0,8 | µg | |
| Zink | 0,51 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,16 | mg |
| Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 10 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,15 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
| Vitamin D | 0,01 | µg | |
| Vitamin E | 0,16 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| Vatten | 82 | g | |