Grönsallat gurka tomat m gräddfilsås
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 40,7 | % |
| | Protein | 16,8 | % |
| | Kolhydrater | 42,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 69 | kcal |
| | Energi kJ | 290 | kJ |
| | Fett | 4,6 | g |
| | Kolhydrat | 4,8 | g |
| | Protein | 1,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Kolesterol | 12,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,9 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,3 | g |
| | Fibrer | 0,7 | g |
| | Monosackarider | 1,6 | g |
| | Sackaros | 1,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 52 | mg |
| | Jod | 28 | µg |
| | Järn | 0,31 | mg |
| | Kalcium | 53 | mg |
| | Kalium | 182 | mg |
| | Magnesium | 14 | mg |
| | Natrium | 303 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 0,31 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,42 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 27 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 310 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,7 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 36 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 62 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,09 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| | Vitamin D | 0,03 | µg |
| | Vitamin E | 0,42 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 86,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar