Grönsakssoppa redd
| Maträttstyp: | Soppa |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 16,7 | % | |
| Protein | 25,0 | % | |
| Kolhydrater | 58,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 38 | kcal |
| Energi kJ | 157 | kJ | |
| Fett | 1,2 | g | |
| Kolhydrat | 4,2 | g | |
| Protein | 1,8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
| Kolesterol | 11,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,7 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| Fibrer | 1,3 | g | |
| Monosackarider | 1 | g | |
| Sackaros | 0,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 45 | mg |
| Jod | 20 | µg | |
| Järn | 0,41 | mg | |
| Kalcium | 46 | mg | |
| Kalium | 175 | mg | |
| Magnesium | 13 | mg | |
| Natrium | 145 | mg | |
| Selen | 0,9 | µg | |
| Zink | 0,34 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,32 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 23 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1055 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 11 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 110 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,11 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
| Vitamin D | 0,03 | µg | |
| Vitamin E | 0,32 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Avfall | 7 | % | |
| Vatten | 90,6 | g | |