Grönsaksgratäng ospec.
| Maträttstyp: | Gratäng |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 31,2 | % | |
| Protein | 26,5 | % | |
| Kolhydrater | 42,4 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 98 | kcal |
| Energi kJ | 411 | kJ | |
| Fett | 5,3 | g | |
| Kolhydrat | 7,2 | g | |
| Protein | 4,5 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
| Kolesterol | 8,6 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,2 | g | |
| Transfettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 2 | g |
| Fibrer | 2 | g | |
| Monosackarider | 1,2 | g | |
| Sackaros | 0,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 100 | mg |
| Jod | 38 | µg | |
| Järn | 0,9 | mg | |
| Kalcium | 132 | mg | |
| Kalium | 286 | mg | |
| Magnesium | 17 | mg | |
| Natrium | 332 | mg | |
| Selen | 1,6 | µg | |
| Zink | 0,68 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,02 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 12 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 33 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1296 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 24 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 140 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,17 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
| Vitamin D | 0,02 | µg | |
| Vitamin E | 1,02 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Avfall | 8 | % | |
| Vatten | 79,1 | g | |