Grekisk sallad m feta ost
| Maträttstyp: | Sallad |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 55,5 | % |
| | Protein | 26,4 | % |
| | Kolhydrater | 18,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 77 | kcal |
| | Energi kJ | 322 | kJ |
| | Fett | 6,1 | g |
| | Kolhydrat | 2 | g |
| | Protein | 2,9 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,5 | g |
| | Kolesterol | 2,3 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 1,4 | g |
| | Monosackarider | 1,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 60 | mg |
| | Jod | 8 | µg |
| | Järn | 0,2 | mg |
| | Kalcium | 69 | mg |
| | Kalium | 153 | mg |
| | Magnesium | 10 | mg |
| | Natrium | 466 | mg |
| | Selen | 1,8 | µg |
| | Zink | 0,27 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,89 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 120 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,9 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 7 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 10 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,25 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 0,89 | mg |
| | Vitamin K | 21 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,8 | g |
| | Vatten | 85,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar