Grekisk sallad
| Maträttstyp: | Sallad |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 54,6 | % | |
| Protein | 22,7 | % | |
| Kolhydrater | 22,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 96 | kcal |
| Energi kJ | 402 | kJ | |
| Fett | 7,7 | g | |
| Kolhydrat | 3,2 | g | |
| Protein | 3,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,4 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
| Kolesterol | 12,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,2 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 1,3 | g | |
| Monosackarider | 2 | g | |
| Sackaros | 0,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 72 | mg |
| Jod | 16 | µg | |
| Järn | 0,42 | mg | |
| Kalcium | 99 | mg | |
| Kalium | 149 | mg | |
| Magnesium | 12 | mg | |
| Natrium | 486 | mg | |
| Selen | 0,6 | µg | |
| Zink | 0,57 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,83 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 23 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 201 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 34 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,18 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,1 | mg | |
| Vitamin D | 0,02 | µg | |
| Vitamin E | 0,83 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| Avfall | 5 | % | |
| Vatten | 82,7 | g | |