Glass parfait
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Mjölkbaserad glass |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 50,3 | % | |
| Protein | 5,9 | % | |
| Kolhydrater | 39,4 | % | |
| Alkohol | 4,5 | % | |
| Makrokomponenter | Alkohol | 1,7 | g |
| Energi kcal (Kalori) | 250 | kcal | |
| Energi kJ | 1048 | kJ | |
| Fett | 18,9 | g | |
| Kolhydrat | 14,8 | g | |
| Protein | 2,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,8 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,7 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,3 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,4 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 1,7 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
| Kolesterol | 123,8 | mg | |
| Mättade fettsyror | 11,6 | g | |
| Transfettsyror | 0,5 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 11 | g |
| Fibrer | 1,1 | g | |
| Monosackarider | 3,5 | g | |
| Sackaros | 9,8 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 64 | mg |
| Jod | 7 | µg | |
| Järn | 0,57 | mg | |
| Kalcium | 47 | mg | |
| Kalium | 107 | mg | |
| Magnesium | 10 | mg | |
| Natrium | 14 | mg | |
| Selen | 2,4 | µg | |
| Zink | 0,28 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,94 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 9 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 24 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 98 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 176 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 184 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,31 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
| Vitamin D | 0,35 | µg | |
| Vitamin E | 0,93 | mg | |
| Vitamin K | 2 | µg | |
| Övrigt | Aska | 0,4 | g |
| Avfall | 1 | % | |
| Vatten | 60,8 | g | |