Fyllt vetebröd bullar längd ospec.
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Vetebröd, munkar |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 14,1 | % |
| | Protein | 8,9 | % |
| | Kolhydrater | 77,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 350 | kcal |
| | Energi kJ | 1464 | kJ |
| | Fett | 10,3 | g |
| | Kolhydrat | 56,1 | g |
| | Protein | 6,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,3 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,7 | g |
| | Kolesterol | 10,2 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,9 | g |
| | Transfettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 10,4 | g |
| | Fibrer | 2,5 | g |
| | Monosackarider | 7,5 | g |
| | Sackaros | 9,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 84 | mg |
| | Jod | 5 | µg |
| | Järn | 0,95 | mg |
| | Kalcium | 43 | mg |
| | Kalium | 161 | mg |
| | Magnesium | 25 | mg |
| | Natrium | 186 | mg |
| | Selen | 2,1 | µg |
| | Zink | 0,65 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,72 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 43 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 49 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 95 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 99 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,12 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| | Vitamin D | 0,27 | µg |
| | Vitamin E | 1,72 | mg |
| | Vitamin K | 7 | µg |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| | Vatten | 23,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar