Frusen cheesecake frusen ostkaka
| Maträttstyp: | Mjuk kaka, rulltårta, tårta |
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Osträtter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 50,7 | % |
| | Protein | 14,6 | % |
| | Kolhydrater | 34,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 246 | kcal |
| | Energi kJ | 1028 | kJ |
| | Fett | 19,1 | g |
| | Kolhydrat | 13,1 | g |
| | Protein | 5,5 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,2 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,7 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 1,5 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Kolesterol | 142,5 | mg |
| | Mättade fettsyror | 11,3 | g |
| | Transfettsyror | 0,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 7,8 | g |
| | Fibrer | 0,7 | g |
| | Monosackarider | 3,2 | g |
| | Sackaros | 6,6 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 95 | mg |
| | Jod | 7 | µg |
| | Järn | 0,63 | mg |
| | Kalcium | 69 | mg |
| | Kalium | 134 | mg |
| | Magnesium | 11 | mg |
| | Natrium | 156 | mg |
| | Selen | 7 | µg |
| | Zink | 0,28 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,99 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 90 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 183 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 190 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,45 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| | Vitamin D | 0,45 | µg |
| | Vitamin E | 0,99 | mg |
| | Vitamin K | 1 | µg |
| Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| | Avfall | 5 | % |
| | Vatten | 60,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar