Friterad banan m glass restaurang
| Maträttstyp: | Friterade maträtter |
| Tillverkare: | Restaurang/storkök |
| Rätt/råvara: | Efterrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Efterrätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 28,8 | % |
| | Protein | 5,2 | % |
| | Kolhydrater | 66,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 253 | kcal |
| | Energi kJ | 1058 | kJ |
| | Fett | 13,2 | g |
| | Kolhydrat | 30,3 | g |
| | Protein | 2,4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,3 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 4,7 | g |
| | Kolesterol | 2,9 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,7 | g |
| | Transfettsyror | 0,8 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 11,7 | g |
| | Fibrer | 1,7 | g |
| | Monosackarider | 7,8 | g |
| | Sackaros | 9,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 119 | mg |
| | Jod | 4 | µg |
| | Järn | 0,24 | mg |
| | Kalcium | 33 | mg |
| | Kalium | 190 | mg |
| | Magnesium | 14 | mg |
| | Natrium | 201 | mg |
| | Selen | 1,4 | µg |
| | Zink | 2,15 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 4,7 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 11 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,11 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 4,7 | mg |
| | Vitamin K | 7 | µg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Vatten | 51,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar