Fläskköttgryta m grönsaksblandning utan fett
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 19,9 | % |
| | Protein | 57,9 | % |
| | Kolhydrater | 22,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 134 | kcal |
| | Energi kJ | 561 | kJ |
| | Fett | 5,2 | g |
| | Kolhydrat | 5,8 | g |
| | Protein | 15,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| | Kolesterol | 40,7 | mg |
| | Mättade fettsyror | 2,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,8 | g |
| | Fibrer | 1,3 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| | Sackaros | 0,8 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 147 | mg |
| | Jod | 31 | µg |
| | Järn | 1,88 | mg |
| | Kalcium | 23 | mg |
| | Kalium | 356 | mg |
| | Magnesium | 32 | mg |
| | Natrium | 354 | mg |
| | Selen | 8 | µg |
| | Zink | 2,3 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,43 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 14 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1262 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 5,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 111 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,22 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,5 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,29 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg |
| | Vitamin D | 0,4 | µg |
| | Vitamin E | 0,43 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| | Vatten | 70,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar