Fiskgryta m purjolök morötter fänkål ärter
| Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 21,0 | % |
| | Protein | 65,5 | % |
| | Kolhydrater | 13,5 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 104 | kcal |
| | Energi kJ | 437 | kJ |
| | Fett | 4,2 | g |
| | Kolhydrat | 2,7 | g |
| | Protein | 13,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| | Kolesterol | 35 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,5 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| | Fibrer | 1,8 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| | Sackaros | 1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 147 | mg |
| | Jod | 62 | µg |
| | Järn | 0,69 | mg |
| | Kalcium | 34 | mg |
| | Kalium | 331 | mg |
| | Magnesium | 23 | mg |
| | Natrium | 395 | mg |
| | Selen | 14,8 | µg |
| | Zink | 0,46 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,34 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 21 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 757 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 2 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 73 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,56 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg |
| | Vitamin D | 0,51 | µg |
| | Vitamin E | 1,34 | mg |
| Övrigt | Aska | 2 | g |
| | Avfall | 25 | % |
| | Vatten | 76,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar