Fiskgratäng m dillsås potatismos
| Maträttstyp: | Gratäng |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 15,0 | % |
| | Protein | 42,7 | % |
| | Kolhydrater | 42,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 100 | kcal |
| | Energi kJ | 418 | kJ |
| | Fett | 3,1 | g |
| | Kolhydrat | 8,7 | g |
| | Protein | 8,8 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Kolesterol | 24,9 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,3 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| | Fibrer | 0,7 | g |
| | Monosackarider | 0,2 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 125 | mg |
| | Jod | 32 | µg |
| | Järn | 0,31 | mg |
| | Kalcium | 51 | mg |
| | Kalium | 305 | mg |
| | Magnesium | 17 | mg |
| | Natrium | 249 | mg |
| | Selen | 8,8 | µg |
| | Zink | 0,43 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,5 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 7 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 14 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,44 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| | Vitamin D | 0,31 | µg |
| | Vitamin E | 0,5 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Avfall | 10 | % |
| | Vatten | 77,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar