Fattiga riddare
| Maträttstyp: | Pannkaka, våfflor, crepe | 
| Rätt/råvara: | Efterrätt | 
| Livsmedelsgrupp: | Övrigt | 
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 13,0 | % | |
| Protein | 16,3 | % | |
| Kolhydrater | 70,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 216 | kcal | 
| Energi kJ | 902 | kJ | |
| Fett | 5,9 | g | |
| Kolhydrat | 32,1 | g | |
| Protein | 7,4 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,4 | g | 
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
| Kolesterol | 46 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,8 | g | |
| Transfettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 6,3 | g | 
| Fibrer | 1,5 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Sackaros | 2,7 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 127 | mg | 
| Jod | 10 | µg | |
| Järn | 0,66 | mg | |
| Kalcium | 83 | mg | |
| Kalium | 170 | mg | |
| Magnesium | 17 | mg | |
| Natrium | 217 | mg | |
| Selen | 4 | µg | |
| Zink | 0,61 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,96 | mg | 
| Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 12 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,1 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 41 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,33 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
| Vitamin D | 0,2 | µg | |
| Vitamin E | 0,96 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g | 
| Avfall | 1 | % | |
| Vatten | 51,8 | g | |