Falukorv m hårdost tomat lök äpple ugnsstekt
| Rätt/råvara: | Huvudrätt |
| Livsmedelsgrupp: | Korvrätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 47,9 | % |
| | Protein | 27,8 | % |
| | Kolhydrater | 24,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 169 | kcal |
| | Energi kJ | 705 | kJ |
| | Fett | 12,6 | g |
| | Kolhydrat | 6,4 | g |
| | Protein | 7,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,3 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,4 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,5 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,7 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| | Kolesterol | 35,5 | mg |
| | Mättade fettsyror | 5,5 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| | Fibrer | 0,9 | g |
| | Monosackarider | 2,9 | g |
| | Sackaros | 1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 98 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 0,68 | mg |
| | Kalcium | 83 | mg |
| | Kalium | 152 | mg |
| | Magnesium | 13 | mg |
| | Natrium | 378 | mg |
| | Selen | 1,9 | µg |
| | Zink | 1,2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,4 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 107 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 27 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 36 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,5 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 0,4 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| | Avfall | 3 | % |
| | Vatten | 71,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar