Dillsås
| Maträttstyp: | Sås |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Senap ketchup HP sås soja "smaksättare" |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 60,5 | % | |
| Protein | 7,3 | % | |
| Kolhydrater | 32,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 87 | kcal |
| Energi kJ | 363 | kJ | |
| Fett | 7,5 | g | |
| Kolhydrat | 4 | g | |
| Protein | 0,9 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,3 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
| Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
| Kolesterol | 9,5 | mg | |
| Mättade fettsyror | 2,7 | g | |
| Transfettsyror | 0,1 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 0,2 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 17 | mg |
| Jod | 1 | µg | |
| Järn | 0,22 | mg | |
| Kalcium | 24 | mg | |
| Kalium | 49 | mg | |
| Magnesium | 6 | mg | |
| Natrium | 259 | mg | |
| Selen | 0,3 | µg | |
| Zink | 0,15 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,17 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 177 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 28 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 43 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,02 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,02 | mg | |
| Vitamin D | 0,02 | µg | |
| Vitamin E | 1,17 | mg | |
| Övrigt | Aska | 0,9 | g |
| Vatten | 86,5 | g | |