Dansk sjömansbiff
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 16,6 | % | |
| Protein | 27,5 | % | |
| Kolhydrater | 54,7 | % | |
| Alkohol | 1,1 | % | |
| Makrokomponenter | Alkohol | 0,3 | g |
| Energi kcal (Kalori) | 132 | kcal | |
| Energi kJ | 554 | kJ | |
| Fett | 4,4 | g | |
| Kolhydrat | 14,5 | g | |
| Protein | 7,3 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
| Kolesterol | 26,8 | mg | |
| Mättade fettsyror | 1,4 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| Fibrer | 1,3 | g | |
| Monosackarider | 1,3 | g | |
| Sackaros | 0,9 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 91 | mg |
| Jod | 57 | µg | |
| Järn | 1,1 | mg | |
| Kalcium | 27 | mg | |
| Kalium | 439 | mg | |
| Magnesium | 27 | mg | |
| Natrium | 624 | mg | |
| Selen | 2,9 | µg | |
| Zink | 1,77 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,64 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,6 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 10 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
| Vitamin D | 0,17 | µg | |
| Vitamin E | 0,64 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,7 | g |
| Avfall | 16 | % | |
| Vatten | 69,5 | g | |