Du är här: Hem » Kaloritabellen » Champinjonstuvning

Champinjonstuvning

Rätt/råvara:Del av måltid, grönsaker
Livsmedelsgrupp:Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett39,2%
 Protein18,6%
 Kolhydrater42,2%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 123kcal
 Energi kJ514kJ
 Fett8g
 Kolhydrat8,6g
 Protein3,8g
FettEnkelomättade fettsyror4,1g
 Fettsyror C12 (Laurinsyra) 0,1g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,2g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 0,9g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,4g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 4g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 1,3g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,5g
 Fettsyror C20 (Arakinsyra) 0,1g
 Fettsyror C4-C100,2g
 Fleromättade fettsyror1,9g
 Kolesterol6,5mg
 Mättade fettsyror1,9g
 Transfettsyror0,1g
KolhydraterDisackarider3,2g
 Fibrer0,7g
 Monosackarider0,1g
MineralämnenFosfor112mg
 Jod41µg
 Järn0,24mg
 Kalcium77mg
 Kalium275mg
 Magnesium14mg
 Natrium324mg
 Selen2,6µg
 Zink0,54mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 1,55mg
 Folat (Folsyra) 10µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 13µg
 Niacin (Vitamin B3) 1,7mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 2,5mg
 Retinol (Vitamin A) 16µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 17µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,16mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,07mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 0,24µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,06mg
 Vitamin D0,01µg
 Vitamin E1,55mg
ÖvrigtAska1,6g
 Avfall2%
 Vatten77,2g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa