Biff Stroganoff nötkött
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 32,8 | % |
| | Protein | 55,6 | % |
| | Kolhydrater | 10,3 | % |
| | Alkohol | 1,3 | % |
| Makrokomponenter | Alkohol | 0,4 | g |
| | Energi kcal (Kalori) | 176 | kcal |
| | Energi kJ | 738 | kJ |
| | Fett | 10,2 | g |
| | Kolhydrat | 3,2 | g |
| | Protein | 17,3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,2 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 1,2 | g |
| | Kolesterol | 51,1 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,1 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,3 | g |
| | Fibrer | 0,5 | g |
| | Monosackarider | 1,1 | g |
| | Sackaros | 0,5 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 173 | mg |
| | Jod | 52 | µg |
| | Järn | 1,85 | mg |
| | Kalcium | 42 | mg |
| | Kalium | 358 | mg |
| | Magnesium | 24 | mg |
| | Natrium | 488 | mg |
| | Selen | 7,1 | µg |
| | Zink | 2,97 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,18 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 26 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 4,4 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,6 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 37 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 39 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,73 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg |
| | Vitamin D | 0,4 | µg |
| | Vitamin E | 1,18 | mg |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| | Avfall | 2 | % |
| | Vatten | 66,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar