Bakad potatis m skagenröra sallad
| Maträttstyp: | Blandrätt, kött, mjölk, ägg |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 43,0 | % |
| | Protein | 12,4 | % |
| | Kolhydrater | 44,6 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 159 | kcal |
| | Energi kJ | 666 | kJ |
| | Fett | 10,8 | g |
| | Kolhydrat | 11,2 | g |
| | Protein | 3,1 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,4 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,3 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 3,1 | g |
| | Kolesterol | 20 | mg |
| | Mättade fettsyror | 1,7 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| | Fibrer | 2,7 | g |
| | Monosackarider | 0,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 48 | mg |
| | Jod | 13 | µg |
| | Järn | 0,35 | mg |
| | Kalcium | 27 | mg |
| | Kalium | 364 | mg |
| | Magnesium | 22 | mg |
| | Natrium | 151 | mg |
| | Selen | 2,4 | µg |
| | Zink | 0,37 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,58 | mg |
| | Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 14 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 38 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 18 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 22 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 2,58 | mg |
| | Vitamin K | 23 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| | Vatten | 70,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar