Bakad potatis m kesoröra paprika
| Maträttstyp: | Blandrätt, kött, mjölk, ägg |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 4,3 | % |
| | Protein | 19,3 | % |
| | Kolhydrater | 76,3 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 93 | kcal |
| | Energi kJ | 390 | kJ |
| | Fett | 0,9 | g |
| | Kolhydrat | 15,8 | g |
| | Protein | 4 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| | Kolesterol | 2,8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,5 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| | Fibrer | 2,4 | g |
| | Monosackarider | 0,7 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 55 | mg |
| | Jod | 3 | µg |
| | Järn | 0,41 | mg |
| | Kalcium | 15 | mg |
| | Kalium | 448 | mg |
| | Magnesium | 21 | mg |
| | Natrium | 151 | mg |
| | Selen | 1,8 | µg |
| | Zink | 0,34 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,12 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 23 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,13 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 0,12 | mg |
| | Vitamin K | 1 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| | Vatten | 75,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar