Ambrosiakaka
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 26,9 | % | |
| Protein | 6,4 | % | |
| Kolhydrater | 66,7 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 439 | kcal |
| Energi kJ | 1836 | kJ | |
| Fett | 22 | g | |
| Kolhydrat | 54,6 | g | |
| Protein | 5,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 11 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,9 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 10,8 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,5 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,4 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 4,9 | g | |
| Kolesterol | 69,7 | mg | |
| Mättade fettsyror | 5,9 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 32,8 | g |
| Fibrer | 0,8 | g | |
| Monosackarider | 0,2 | g | |
| Sackaros | 32,4 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 157 | mg |
| Jod | 4 | µg | |
| Järn | 0,68 | mg | |
| Kalcium | 133 | mg | |
| Kalium | 63 | mg | |
| Magnesium | 10 | mg | |
| Natrium | 295 | mg | |
| Selen | 4,8 | µg | |
| Zink | 0,32 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 4,19 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 140 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 141 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,23 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
| Vitamin D | 1,56 | µg | |
| Vitamin E | 4,19 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 2 | % | |
| Vatten | 16,3 | g | |