Yoghurt vanilj m godiskulor 5% fett Mellis
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Smaksatt fil youghurt uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 20,2 | % |
| | Protein | 12,1 | % |
| | Kolhydrater | 67,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 125 | kcal |
| | Energi kJ | 522 | kJ |
| | Fett | 5 | g |
| | Kolhydrat | 16,8 | g |
| | Protein | 3 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Kolesterol | 8,4 | mg |
| | Mättade fettsyror | 3,2 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 13,8 | g |
| | Monosackarider | 0,5 | g |
| | Sackaros | 10,9 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 76 | mg |
| | Jod | 13 | µg |
| | Järn | 0,06 | mg |
| | Kalcium | 100 | mg |
| | Kalium | 142 | mg |
| | Magnesium | 6 | mg |
| | Natrium | 40 | mg |
| | Selen | 2,5 | µg |
| | Zink | 0,38 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,09 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 18 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 11 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 26 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 27 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,25 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg |
| | Vitamin D | 0,1 | µg |
| | Vitamin E | 0,09 | mg |
| | Vitamin K | 1 | µg |
| Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| | Vatten | 74,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar