Vitt bröd vete ojäst 3,5% fibrer chapati
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Rätt/råvara: | Tillbehör |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 2,5 | % |
| | Protein | 12,8 | % |
| | Kolhydrater | 84,7 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 228 | kcal |
| | Energi kJ | 956 | kJ |
| | Fett | 1,3 | g |
| | Kolhydrat | 44,4 | g |
| | Protein | 6,7 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,6 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,2 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
| | Fibrer | 4,6 | g |
| | Monosackarider | 0,1 | g |
| | Sackaros | 0,2 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 155 | mg |
| | Jod | 21 | µg |
| | Järn | 2,06 | mg |
| | Kalcium | 20 | mg |
| | Kalium | 168 | mg |
| | Magnesium | 52 | mg |
| | Natrium | 156 | mg |
| | Selen | 2 | µg |
| | Zink | 1,03 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,6 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 15 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,7 | mg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,02 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| | Vitamin E | 0,6 | mg |
| Övrigt | Aska | 1 | g |
| | Vatten | 41,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar