Vitt bröd ospec 3,5% fibrer
| Tillverkare: | Inte tillämpligt |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 6,1 | % |
| | Protein | 13,8 | % |
| | Kolhydrater | 80,2 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 266 | kcal |
| | Energi kJ | 1111 | kJ |
| | Fett | 3,6 | g |
| | Kolhydrat | 47,7 | g |
| | Protein | 8,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,8 | g |
| | Mättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Transfettsyror | 0,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 2,4 | g |
| | Fibrer | 3,5 | g |
| | Monosackarider | 2 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 142 | mg |
| | Jod | 2 | µg |
| | Järn | 1,12 | mg |
| | Kalcium | 44 | mg |
| | Kalium | 174 | mg |
| | Magnesium | 29 | mg |
| | Natrium | 400 | mg |
| | Selen | 4,4 | µg |
| | Zink | 0,75 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,88 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 37 | µg |
| | Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 6 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,5 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 18 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg |
| | Vitamin E | 0,88 | mg |
| | Vitamin K | 4 | µg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Vatten | 35,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar