Vitt bröd mjölk typ fibrerfranska ca 4% fibrer
| Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 3,9 | % |
| | Protein | 14,0 | % |
| | Kolhydrater | 82,1 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 269 | kcal |
| | Energi kJ | 1124 | kJ |
| | Fett | 2,4 | g |
| | Kolhydrat | 50,4 | g |
| | Protein | 8,6 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,6 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| | Kolesterol | 0,8 | mg |
| | Mättade fettsyror | 0,4 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 4,1 | g |
| | Fibrer | 4 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| | Sackaros | 0,1 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 241 | mg |
| | Järn | 1 | mg |
| | Kalcium | 49 | mg |
| | Kalium | 268 | mg |
| | Magnesium | 93 | mg |
| | Natrium | 485 | mg |
| | Selen | 1,4 | µg |
| | Zink | 2 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,15 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 36 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 30 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,3 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,14 | mg |
| | Vitamin D | 0,28 | µg |
| | Vitamin E | 0,15 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| | Vatten | 33,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar