Sött vetebröd sötat m fruktsocker
| Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
| Rätt/råvara: | Produkt/vara |
| Livsmedelsgrupp: | Vetebröd, munkar |
| Innehåll per 100 gram |
| Energifördelning |  |
| | Fett | 13,2 | % |
| | Protein | 11,8 | % |
| | Kolhydrater | 75,0 | % |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 289 | kcal |
| | Energi kJ | 1210 | kJ |
| | Fett | 8 | g |
| | Kolhydrat | 45,6 | g |
| | Protein | 7,2 | g |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
| | Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g |
| | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,1 | g |
| | Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| | Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g |
| | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| | Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| | Fleromättade fettsyror | 0,9 | g |
| | Kolesterol | 20 | mg |
| | Mättade fettsyror | 4,1 | g |
| Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| | Fibrer | 2,1 | g |
| | Monosackarider | 0,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 129 | mg |
| | Järn | 0,8 | mg |
| | Kalcium | 56 | mg |
| | Kalium | 157 | mg |
| | Magnesium | 18 | mg |
| | Natrium | 180 | mg |
| | Selen | 1 | µg |
| | Zink | 0,7 | mg |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,1 | mg |
| | Folat (Folsyra) | 27 | µg |
| | Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg |
| | Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,8 | mg |
| | Retinol (Vitamin A) | 84 | µg |
| | Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 84 | µg |
| | Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg |
| | Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg |
| | Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| | Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg |
| | Vitamin D | 0,69 | µg |
| | Vitamin E | 1,1 | mg |
| Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| | Vatten | 36 | g |
Källa, referenser och övriga länkar