Sushi tonfisk
| Maträttstyp: | Sushi |
| Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
| Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 5,9 | % | |
| Protein | 31,3 | % | |
| Kolhydrater | 62,9 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 112 | kcal |
| Energi kJ | 469 | kJ | |
| Fett | 1,5 | g | |
| Kolhydrat | 16,1 | g | |
| Protein | 8 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
| Kolesterol | 10,2 | mg | |
| Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
| Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 0,5 | g | |
| Monosackarider | 0,1 | g | |
| Sackaros | 0,3 | g | |
| Mineralämnen | Fosfor | 99 | mg |
| Järn | 0,47 | mg | |
| Kalcium | 8 | mg | |
| Kalium | 123 | mg | |
| Magnesium | 23 | mg | |
| Natrium | 214 | mg | |
| Selen | 9,8 | µg | |
| Zink | 0,48 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,27 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,5 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 176 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 176 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,54 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
| Vitamin D | 1,21 | µg | |
| Vitamin E | 0,27 | mg | |
| Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Avfall | 12 | % | |
| Vatten | 72,8 | g | |