Stångkorv stekt
| Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
| Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
| Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
| Innehåll per 100 gram | |||
| Energifördelning | |||
| Fett | 43,3 | % | |
| Protein | 30,5 | % | |
| Kolhydrater | 26,3 | % | |
| Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 248 | kcal |
| Energi kJ | 1036 | kJ | |
| Fett | 17,3 | g | |
| Kolhydrat | 10,5 | g | |
| Protein | 12,2 | g | |
| Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,8 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4 | g | |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,6 | g | |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,1 | g | |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,9 | g | |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g | |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
| Fleromättade fettsyror | 2,1 | g | |
| Kolesterol | 83,3 | mg | |
| Mättade fettsyror | 6,6 | g | |
| Kolhydrater | Fibrer | 1,3 | g |
| Mineralämnen | Fosfor | 95 | mg |
| Järn | 1,67 | mg | |
| Kalcium | 29 | mg | |
| Kalium | 146 | mg | |
| Magnesium | 15 | mg | |
| Natrium | 609 | mg | |
| Selen | 2,6 | µg | |
| Zink | 1,54 | mg | |
| Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,38 | mg |
| Folat (Folsyra) | 4 | µg | |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,8 | mg | |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg | |
| Retinol (Vitamin A) | 8 | µg | |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 8 | µg | |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg | |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,13 | µg | |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
| Vitamin D | 0,19 | µg | |
| Vitamin E | 0,38 | mg | |
| Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Vatten | 56,4 | g | |